Vatten-76webb

Svar på tal om Melanotan/Barbiedrogen

Det har minst sagt blivit lite uppståndelse sedan jag gjorde mina uttalanden i både radio och tv om mitt användande av melanton kan man säga, både positiva och negativa förstås. Vill först o främst tacka för alla urgulliga mejl och meddelanden jag fått med söta kommentarer och positiv feedback, ni är grymma! <3

Sedan till alla nedlåtande kommentarer om att jag skulle vara hjärndöd som använder melanotan, att jag är utseendesfixerad och "tar droger" så kan jag bara säga att jag har berättat min anledning ett antal gånger till att jag använde melanotan. För det första så är inte melanotan en drog, det är ett hormon, precis som till exempel p-piller. Sedan så har jag svårt att bli riktigt brun, brände mej lätt i solen och flagnade av all den lilla brunheten jag fick när jag var utomlands. Ville jag bli brun så fick jag pressa i solarium flera gånger i veckan och bara det ökar ju risken för hudcancer. Det Läkemedlesvärket hade att komma med var att det KAN ge hudcancer, och det baserade de på att EN människa av alla som använder melanotan hade fått en pigmentfläck som växt och som fick opereras bort, och det kunde innebära förstadiet till cancer men det var inte cancer. Växande pigmentfläckar kan man få även om man inte använder melanotan..

Så detta med cancerrisken tar jag inte på så stort allvar ifall de inte har några fall av cancer överhuvudtaget. Det man läst mer om är att melanotan ska skydda mot hudcancer då det innebär att man kan vistas ute i solen mer utan att bränna sej och slipper sola massa solarium för att få någon solbränna. Därför känns det lite som tomma hot för mej att säga att melanotan ger hudcancer som det ska skrivas överallt. 
Ska man lyssna på media så får man cancer om man äter pommes frities, chips, och blabla så detta känns mer som en sådan grej, man förstorar upp det hela så enormt.
Sedan så kan man ju ifrågasätta hur något som rökning faktiskt kan vara lagligt, det finns till och med bevis för att det faktiskt kan ge cancer och folk har dött av cigaretter, men det är ändå lagligt? Jag tvivlar ju på att melanotan kommer att säljas lagligt i Sverige ifall de kommer fram till i framtiden att det faktiskt ger cancer? Skulle inte tro det. 

Sedan så ska man ju såklart vara supernoga med hur man tar melanotan. Renlighet är A och O. Man måste ha sterila sprutor och vara påläst om doseringen och allt kring det om man tar det. Man ska aldrig överdosera nånting, oavsett om det är melanotan, alvedon etc för det är aldrig bra. Rätt dos, var noga och påläst och var medvetna om riskerna som finns. Sedan så är jag noga med vart jag får mitt melanotan ifrån. Man får gå på kända sidor som andra vänner och bekanta rekommenderar helt enkelt, som man vet kan leverera och att det funkar som det ska.

Jag uppmuntrar ingen i yngre åldrarna att börja med detta då man inte kan vara säker på att alla kan hantera sprutor och vet hur man ska ta det och hur stora doser, vilka risker som finns osv. Jag vill bara säga min sak om det, jag är medveten om vad riskerna är och jag är observant på att mina pigment fläckar inte växer och jag håller koll på ifall jag känner av några som helst biverkningar.
Jag är supernöjd med att ta melanotan, jag blir brun, får en jämn och snygg bränna, och ja, jag är väl lite utseendesfixerad, det ska jag inte sticka under stolen med. Jag tycker man ser fräshare och snyggare ut när man har en fin solbränna, men det är ju min egna personliga åsikt.
Så ja, jag kommer fortsätta att använda melanotan sålänge forskningen faktiskt inte har hittat att det kan ge hudcancer eller andra sjukdomar.
Skulle det sedan komma fram att det har hänt att stora delar av användarna har fått några stora biverkningar, hudcancer eller något annan sjukdom eller bieffekt av det så kommer jag såklart sluta. Men nu finns det inte tillräckligt att komma med, och jag och fler vänner har använt sej av melanotan i många år utan några som helst biverkningar, så jag kommer att fortsätta vara brun och fin, hur dum ni än anser mej vara ;)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln