Vatten-76webb

Allt om massageutbildningen!

Jag har fått in en hel del frågor om massageutbildningen jag gick på http://www.dstrademark.se/ds-massage/ så tänkte ta och summera den lite för er som undrar hur den gick till och vad man fick lära sig och så vidare.

När man tänker på massage så tänker man ju oftast på just ryggmassage och kanske axlar och nacke så det var det jag hade i mitt huvud när jag började på utbildningen. Men det man glömmer är ju faktiskt att hela kroppen kan ju masseras! Man kan vara spänd i olika muskler över hela kroppen och ha så kallade muskelknutor eller triggerpunkter som det också kallas som strålar ut i kroppen och gör ont på olika ställen, så jag blev verkligen glatt överraskad när vi fick lära oss att gå igenom precis hela kroppen. Fötter, händer, armar, rumpa och till och med ansiktet bland annat, verkligen väldigt intressant att lära sig.
Blev verkligen chockad över hur skönt det faktiskt är att bli masserad på benen och bröstet, man hittade nya favoritställen att bli masserad på varje dag på kursen :D

Vi fick först gå igenom kroppen teoretiskt, lära oss de olika musklerna, vart de sitter och hur, vart, och när man ska ge massage bland annat. Sedan så fick vi massera varandra, börja med att lära oss ryggen och sen vidare på kroppens alla muskler. Kan ju tillägga att det var skönt att få massage också under en hel veckas tid varje dag hehe. Något som var bra var att vi fick lära oss massera olika personer på kursen så man fick erfarenhet av att massera olika kroppsformer. Muskler ser ju olika ut från person till person och det kan vara stor skillnad att massera en med stora synliga muskler än en tjockare person till exempel så det är väldigt nyttigt att prova på olika.

Våran lärare på utbildningen, Anders, får verkligen högsta poäng från mej! Jätterolig och hade verkligen lätt för att lära ut och han var väldigt pedagogisk och hjälpsam ifall man behövde hjälp med grepp eller att komma ihåg ordningsföljder på grepp osv vilket var jättebra!

Ett stort plus var att utbildningen var på kvällstid så att det inte var några problem för de som jobbade på dagarna. Själva utbildningen pågick i sju dagar i streck, måndag till söndag, sedan fick vi nästan en vecka på oss att plugga teorin och att öva på att massera och öva på greppen hemma, och på lördagen därpå, alltså i lördags så fick vi göra ett teoretiskt prov och ett praktisk prov där vi fick i uppdrag att massera de muskelgrupperna vi fick när vi drog lappar. Kändes så superskönt att klara både teorin och massagen, ren lycka!

Så nu är man diplomerad massör och kan bege sej direkt ut i arbetslivet och massera!
Jag kommer att sätta igång vilken dag som helst så massagebänk än inskaffat, behver bara ha en bra plats på att utöva massagen emn funderar på att köra hemma till en början. Kommer att kontakta alla er som skickat till mej och vill ha massage när jag är igång, jag lovar! ;)

Så med detta vill jag säga att jag är sjukt nöjd, kursen får verkligen 10 av 10 möjliga poäng av mej och jag rekommenderar er verkligen att ta den ifall ni är sugna på att lära er massera!
Sjukt billigt är det också! Hälsa från mej när ni bokar så får ni ta del av detta erbjudandet nedan ;)

Utbildningen finns både i Göteborg, Stockholm och Malmö :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln