Vatten-76webb

Ångesten efter tävlingarna

Då kommer den där ångesten efter tävlingen som en del pratat om. Just hur man ska förhålla sig till mat efter tävlingen! Kroppen gapar efter ALLT verkligen! Godis, tårta, mat, såser, bröd, ost ja allt man kan tänka sej och man blir aldrig någonsin mätt hur mycket man än vräker i sej, et känns som man har ett gapande hål i magen som behöver fyllas igen med flera ton mat^^

Så såg det ut första dagarna efter tävlingen, åt hur mycket som helst av allt man kan tänka sej. Nu har istället den där ångesten infunnit sig att man vill inte gå upp i vikt, alls. Jag vill behålla denna formen en stund till då jag har plåtningar planerade inom snar framtid, och vill ju dessutom vara i princip samma form hela tiden nu framöver och bara öka i muskelmassa om jag ska öka i något så nu har jag gått tillbaka på dietschemat och försöker hålla mig till det men det är inte det lättaste när man inte riktigt "måste" ni vet ;) Men jag ska vara hård!

Och jag ska köra morgoncardio 50 minuter varje morgon som förut, och sätta igång o styrketräna idag igen. Var egentligen planerat att börja träna redan igår med det blev en löpartur på dagen och sen vila på kvällen för jag är lite småförkyld och sliten efter allt.

Men nu kommer det där livsfarliga begreppet "off season" som jag alltid är så rädd för. Så många bikinitjejer man sett som bulkat upp sej till fyradubbla sin storlek på off season, jag tänker INTE bli så! Det kallar inte jag "fit for life", det kallar jag att man inte kan tygla sina begär o frossar i allt skit man komme råt, och det är väl inte så jäkla fitness eller?

Nej jag tänker hålla mej till samma mat jag kört under hela dieten, mycket kyckling, grönsaker, ris eller potatis och sådana grejer för det har verligen min kropp måt som bäst av.
Ni som känner mej i kristinehamn som känt mej länge vet hur ofta jag var sjuk, hade förkylningar konstant förut och feber varannan månad typ, och nu har jag äntligen fattat att allt berodde på min usla kost på den tiden.

Jag åt alldeles för lite, kanske en kvarg till frukost, en proteinkaka till lunch, sedan ett mål med vanlig husmanskost (utan en enda grönsak till det) och sedan kanske jag satt o gnagade på en kall falukorv till kvällsmat eller käkade nudlar med korv till, så glamouröst hade jag det :D Jag var så totalt ointresserad av att lägga pengar och energi på bra mat eftersom jag bodde själv och att laga mat till sej själv är så sjukt tråkigt, så då tog jag vad som helst som mättade bara. Men det slet ju på min hälsa ganska grovt visade det ju sej med alla förkylningar.

Så under denna dieten inför tävlingarna har jag aldrig mått bättre! Inte varit sjuk en enda gång och inte förkyld heller, och jag har varit pigg dessutom! Förut var jag ofta trött och ville sova middag o hålla på men nu är jag pigg o glad jämt! Folk som jag pratat med under min diet har ofta sagt att de tcker det är så konstigt för att jag är alltid pigg o glad medans andra på diet är som zombies typ haha, så för mej har det varit nyttigt och väldigt lärorikt att gå på diet. Tänk om jag aldrig fått dessa tävlingplaner och fortsatt äta så lite o dåligt som jag gjorde innan? Det hade ju bara slutat i katastrof.

 Så jag ska fortsätta äta regelbunden, bra mat och sedan ska jag såklart öka proteinintaget för att bygga mer muskler. 

Det svåra kommer ju vara att hålla det på en bra nivå nu bara. Nu anser jag mej vara i grym form och så vill jag se ut liksom. Kollar jag tillbaka på gamla bilder på innan dieten så inbillar jag mej faktiskt att jag ser mycket mer ohälosam ut. Jag åt mycket mindre på dessa bilder nedan än vad jag gjort under min diet, och ändå vägde jag så mycket mer!
Att äta för lite och ohälsosamt och dricka alkohol varje helg kan alltså leda till att man lättare blir sjuk, går upp i vikt och lägger på sej massor av onödig vätska i kroppen. Så det gör verkligen under för kroppen att få in att äta mer regelbundet, äta grönsaker till varje mål och skippa alkoholen varje helg och börja motionera och träna regelbundet.

Mitt tidigare jag som Glamourmodell, den tiden jag åt dåligt och drack varje helg i princip och tränade typ ingenting. Bilderna är tagna under år 2011.

Och här har ni mej under dieten, ingen basketbollsansikte här inte ;) Och så vill jag förbli! Det är inte bara att jag blivit friskare av att äta regelbundet och bra mat, det har även lett till att min hy har blivit så mycket bättre!
Hade problem innan med akne men den är som bortblåst nu när man lagt om kosten, så att äta rätt gär så himla mycket mer än vad man kan tro.


Men som sagt, håller man sig inte i skinnet nu när det gäller mat och ger efter efter alla onyttiga begär så hamnar man snabbt där igen så nu gäller det att ignorera kroppens skrik efter skäpmat och godis och vara hård mot sej själv. Lördagar får bli mina ätardagar precis som under dieten :) Förutom runt jul då, för då kommer det nog bli en jävla massa överskott av julmat hehe ;)

Se bara här på mej, detta är två dagar efter jag kom hem från semestern i Turkiet i somras, när jag medverkade i Nyhetsmorgon om melanotan. Där hade jag levt på buffè och tillhörande desserter till efterrätt varje dag och hinkat öl dagligen och ingen träning överhuvudtaget på resan, och hur ser jag ut? Basketboll i ansiktet, på en gång^^Never again!! Så ser ni en antydan till att mitt ansikte börjar få denna formen igen, SÄG TILL MEJ haha :D

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln