Vatten-76webb

Så blir du snygg på bild!

Jag får väldigt mycket mejl och frågor angående mitt modellande så jag tänkte faktiskt göra så att jag ska ta ett antal inlägg där jag tipsar om bra saker att tänka på, risker med yrket, tips på hur man ser bra ut på bild, hur man märker att fotografer är oseriösa, hur man ska välja fotograf och så vidare. Man har ju stött på det mesta inom denna branchen så tänkte att mina erfarenheter kan säkerligen hjälpa andra, speicellt ni som just börjat eller vill börja.

Så idag så tänkte jag börja med en basic sak, hur blir man bra på bild?
För det finns faktiskt vissa knep man bör tänka på, och det spelar ingen roll om man är på en plåtning eller om man tar selfies hemma ;)


 

 • När det gäller selfies, ta aldrig bilderna nedifrån och upp, det kan bli väldigt osmickrande för ansiktet, dubbelhakor kan synas och man ser tjockare ut i ansiktet. Ta istället bilderna snett uppifrån och en bit ifrån dej. Ska man ändå ta bilder nedifrån, till exempel på en fotografering så tänk på att dra in och spänna halsen och hakan och inte trycka ihop den så man får de där sexiga dubbelhakorna ;)
 • Lär dig vilka ljus du ser bäst ut i. Jag själv har stor koll på det, och märker jag att fotograferna ställer ljuset från fel håll för mitt ansikte så brukar jag faktiskt säga till om det, att bilderna blir mycket snyggare på mej om jag har ljuset från ett visst håll. Vill du till exempel få fram musklerna på kroppen mer så tänk på att ta bilder med ljuset uppifrån, då lägger sej skuggorna snyggt och musklerna framträder mycket mer. Så när det är dags att ta snygga selfies, ta ett varv i lägenheten och kolla i vilket ljus du ser bäst ut i ;)
 • När det kommer till posering så öva framför spegeln. Då lär du dej hur din kropp kommer till sin rätt och vilken pose du är snyggast i och vad som framhäver bäst kroppsdelar. Alla har oftast en favoritsida på ansiktet till exempel, det kan man ju lätt säga att jag har, lägger alltid till med min vänstersida mot kameran i princip jämt för då vet jag att det blir snyggast bilder ;) Överdriv gärna poseringen på plåtningar också, må kännas konstigt men det är oftast det som ser bäst ut på bild.
 • Om ni ska göra en plåtning med en fotograf och ni har bestämt på att köra TFP, alltså inga pengar i betalning utan man får bilder helt enkelt, ta vara på det att ni kör på samma villkor och se till att du får vara med och välja vilka bilder som du vill att han publicerar och inte. Ibland kan inte fotografen se skavanker eller osmickrande poser som du utan kollar bara på ljussättningen och den biten, så se till att vara med och tyck till så att ni båda får utdelning av plåtningen.
 • Använd mer smink än till vardags. Det är bara ett plus att överdriva sminket då de starka blixtarna och ljusen tar bort så mycket av sminket. Så en täckande foundation, lösögonfransar och hela köret är att föredra.
 • Ha alltid löst sittande kläder till plåtningen. Annars så kan det lätt bli märken efter hårt sittande byxor, bhs och liknande så man har stora röda märken på kroppen. Visst det går att restuchera bort men enklast är det att motverka det från början så man slipper lägga ner retuschering på det.
 • Olika filter på till exempel Instagram eller Photoshop kan vara kul att leka med. Man kan göra mycket med bilder genom att bara leka med kontraster, ljus och färger i bilder. Man kan ta bort finnar och ärr eller vad man stör sej på med hjälp av photoshop eller av olika appar.
 • Försök även tänka på vart du tar dina selfies. Försök om möjligt att inte ha massa stök i bakgrunden, obäddad säng eller liknande som ytar för mycket fokus från dej, annars kommer alla kommentarer handla om hur stökigt du har det hemma hos dej haha :D
 • Nöj dej inte med att ta bara en enda selfie vid fototillfället, och inte heller vid en riktig fotografering heller. Ta några stycken så att du har en del att välja på. Kan lova att min mobil blir överfull heeela tiden då jag alltid tar cirka 25 selfies varje gång jag plåtar, sedan brukar jag lägga upp en eller flera som jag blir nöjd med. Samma vid vanliga fotograferingen, de bästa plåtningarna jag varit på är när fotografen tar massor av kort på en gång så man har att välja ifrån.
På denna bilden är ljuset helt uppifrån, då blir musklerna mer synliga, så ställ er under en lampa är ett tips om man vill få fram mer linjer ;)Och här har ni den mest fördelaktiga vinkeln när det kommer till selfies, snett uppifrån och ansiktet lite snett från kameran ;)Mitt favoritställe hemma att ta selfies på ;) Ljuset kommer snett uppifrån och lutar alltså neråt vilket gör att man får snygga skuggor på kroppen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

 • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

 • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

 • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

 • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln