Vatten-76webb

Tips för fin hy!

Får en del mejl med frågor hur jag tar hand om min hy, vilka produkter jag använder för den då jag aldrig lägger upp något om just detta.
Annars så ser man ju ofta bloggare som lägger upp bilder på diverse dyra rynkkrämer de använder men jag själv har aldrig gjort något inlägg om just det. Det enda jag använder till min hud är nämligen kokosolja! Inga konstigheter :)

Funkar verkligen svinbra för mej, huden blir mjuk och har sällan problem med finnar eller andra hudproblem. Använder det på hela kroppen efter jag duschat och använder det även till hårtopparna ibland när jag duschar så den går att använda till väldigt mycket!

Kokosolja kan även andvändas till sjukt mycket mer, listar några här nedan:1. Som solskydd.
Kokosolja har ett naturligt solskydd med solskyddsfaktor 4. Oljan ger inget högt skydd mot solen, men är det kris fungerar kokosoljan utmärkt.

2. Förbättra din sköldkörtel
Ny forskning visar att kokosolja kan förbättra sköldkörteln. Det är dock ännu oklart varför kokosoljan är så bra för sköldkörteln. Men oavsett varför, skadar det ju inte att testa om man är rädd om sin sköldkörtel.

3. Istället för hårolja
Använd hårolja för att dämpa frissigt hår. Precis om andra oljor lägger sig kokosoljan som ett skyddande lager runt hårstrået och förhindra fukt från att ta sig in, på så sätt håller håret sig slätt och glansigt. Men använd inte för mycket – då riskerar håret att bli fett.


4. Som läppbalsam
Smörj in dina nariga läppar med kokosolja och dina läppar blir återfuktade.

5. Använd för dess läkande egenskaper
Kokosolja är minst lika bra att ha i medicin- och badrumsskåpet som i köket. Kokosolja kan nämligen underlätta vid solbränna, insektsbett, mindre skärsår och sägs till och med kunna minska acne.

6. Kokosolja i majonnäs
Använd kokosolja istället för vegetabilisk olja när du gör majonnäs.

7. Gör din egen peeling med kokosolja
Mixa ihop kokosolja, salt och eteriska oljor till en smet och du har en fantastisk kroppspeeling, helt fri från tillsatser.

8. Som sminkborttagning
Använd kokosolja som sminkborttagning. Applicera kokosolja på ansiktet, vänta några minuter och torka sedan av med en varm handduk.

9. Vid rakning
Applicera kokosolja på kroppen,och du får en smidigare rakning.

10. Använd i tvål
Om du gör din egen tvål kan du använda kokosolja som är bra för huden.
 11. Gör din egen massageolja
Addera några droppar eterisk olja till din kokosolja och du har en fantastisk massageolja.

12. Istället för hudlotion
Kokosolja är bra för huden. Smörj in dina händer, fingrar och naglar med oljan och torra nagelband, naglar och händer är ett minne blott.

13. Gör din egen tandkräm
Vanlig tandkräm innehåller en mängd tillsatser. Om du vill veta vad du stoppar i dig kan du göra din egen tandkräm av kokosolja och bakpulver. Mixa ihop till en pasta och du har en billig tandkräm utan tillsatser.

14.  Som smörjmedel
Cykelkedjan och gångjärnen i dörren mår alltid bra av att smörjas. Kokosolja är både ett bra och billigt smörjmedel.

15. Vårda träredskap och -möbler
Smörj dina träslevar och trämöbler med kokosolja. Applicera en generös mängd olja och låt det sjunka in i träet. Oljan skyddar mot slitage och röta.

16. Tända eld
Kokosolja är brandfarligt och fungerar utmärkt som bränsle. Det är dessutom mycket mer miljövänligt än tändvätska. Är du i skogen och vill tända en eld? Använd kokosolja.

17. I gjutjärnspannan
Smörj in gjutjärnspannan med kokosolja. Den rostar inte och luktar gott på köpet.

18. Som hälsotillskott
Om du tar en tesked kokosolja varje dag får du i dig alla nyttiga fetter du behöver.

19. I matlagning
Använd kokosolja i din matlagning istället för de vanliga vegetabiliska oljorna. Kokosolja fungerar utmärkt i bakning, stekning och vid i stort sett all sorts matlagning som innefattar smör.

20. Lädervård
Använd kokosolja för att polera dina tillhörigheter i läder. Skärp, plånböcker, jackor och skor kommer återigen att skina.

Källa: http://alltommat.se/20-saker-du-inte-visste-att-du-kunde-anvanda-kokosolja-till/

 

Denna kokosoljan använder jag varje dag :)

LÄNK till kokosoljan

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln