Vatten-76webb

Mina tankar om melanotan

Det blev lite stormande runt mina uttalanden om att jag använder melanotan igår om man säger så. Detta var inget planerat från min sida egentligen. När SVT var här och filmade för programmet Mitt Sverige som kommer att sändas ikväll kl 20 så tog vi även med när jag tog melanotan som en del av programmet. De ville följa mitt liv med hur jag äter, lever, tränar och melanotan är en del i mitt liv som jag använder då och då så vi tog även med en kort snutt om detta med. Så att det skulle bli som uppståndelse om detta igen var inget jag planerat, men inget jag har emot heller.
Jag har varit öppen med detta tidigare då jag medverkat i Sveriges Radio och även Nyhetsmorgon om detta och jag har inga problem att prata om det.

Som väntat så kom det många hatiska kommentarer, mestadels från den äldre generationen som verkligen inte kan förstå detta och hur man kan utsätta sig för att använda något för utseendets skull som kan leda till cancer om man har otur.

Så för det första, varför använder jag melanotan? Är det bara för att vara brun och snygg? Nej det är ju såklart inte hela sanningen. Självklart så trivs jag bättre när jag är brun. Man ser fräschare och piggare ut med lite färg på kroppen.
Men sedan så använder jag det ur rent hälsoperspektiv, tro det eller ej. Jag brände mig lätt innan, blev väldigt röd och flagnade väldigt när jag var utomlands, och som ni vet så ökar det risken för hudcancer att bränna sig, så därför är melanotan ett jättebra alternativ för mig eftersom jag inte bränner mig när jag använder det, det skyddar mig mot solens starka strålar.
Detta är ju också den anledningen till att det tilverkades från början i Australien, för att de med väldigt ljus hy inte skulle bränna sig och få hudcancer.

Jag tycker att det är jättebra att Läkemedelsverket finns och varnar oss för preparat som kan vara skadliga för oss, men jag ställer mej lite tveksam till deras uttalande om just melanotan. Jag kan förstå ifall de skulle gå ut med informationen att de avråder från att använda det eftersom det inte forskats om det tillräckligt länge för att veta om det kan ge följder på längre sikt, men att varna för att de ska leda till cancer tycker jag baseras på vaga grunder. 
Att de har märkt att någon har fått pigmentfläckar som växt "okontrollerat" som de säger och vilket är första stadiet till malingt melanom. Men har de några konkreta bevis på att det är just melanotan som har lett till detta? Att pigmentfläckar växer är något som de flesta kan drabbas av, utan att använda melanotan. Har flera vänner som behövt operera bort pigmentfläckar för att de växt, och de har inte ens hört talas om melanotan. Så där tycker jag faktiskt inte att de har något att komma med när de säger att det kan vara melanotan som ligger bakom det.

Sen till alla kommentarer från folk som tycker att jag är "GALEN" och en "idiot" som använder något som kan öka riskerna för cancer är bara hyckleri. De kommentarerna kommer från människor i ett samhälle där det både röks tobak, sups mängder av alkohol och äts otroligt mycket socker.
Folk röker ett paket cigg om dagen, som de mycket väl är medvetna om att det dödar otroligt många i cancer, och vad är fördelarna med cigaretter? Ingenting. Det varken bättrar utseendet eller har några fördelar på hälsan. Man får rynkig och grå hy, får gula tänder och fingrar och kan få hjärt och kärlsjukdomar och cancer. Ändå har de mage att skriva till mig att jag borde nekas läkarvård ifall jag får cancer eftersom jag tagit melanotan? Ibland undrar jag vad folk tänker med.

Det Läkemedelsverket gärna tar upp också är att om man använder sprutor så kan man få blodförgiftning och allt möjligt. Självklart finns det risker om man inte sköter det och inte håller det sterilt. Man ska aldrig handskas med sprutor om man inte har koll på vad man gör, är smutsig och använder gamla sprutor om och om igen till exempel. Men sköter man det, är renlig och använder nya sprutor så är det ingen fara, det är inte konstigare än att ta sprutor när man har diabetes till exempel. Men man ska vara påläst på det man gör, så tänk på detta.
Och vill man inte använda sprutor så finns det ett alternativ i form av melanotan som nässpray som kan kännas lättare att ta, dock är den inte lika effektiv men den fungerar.

Har ni några frågor så får ni höra av er så ska jag hjälpa er så gott jag kan.
Ha en fin dag!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln