Vatten-76webb

Plastikkirurgi för alla eller bara för trafik/olycksfallskadade?

Idag tänkte jag dela med mig kring mina tankar kring plastikkirurgi. Många har åsikter kring detta, till exempel så anser vissa att det är endast trafikskadade och olycksfallsskadade ska skulle ha rätt att operera sig, och vissa tycker att det är fritt fram att plastikoperera sig för vem som helst.
 
Jag måste faktiskt säga att jag tillhör den andra skaran som är för plastikoperationer, alltså känner man att man vill operera sig så ska möjligheten finnas.
Sedan så tycker jag personligen att man som människa ska jobba mer med sitt inre ifall innan man gör tankar till verklighet genom att plastikoperera sig. Många idag har dåligt självförtroende och hakar upp sig på saker i sitt utseende och tror att de kommer bli så mycket gladare och nöjdare och få tillfredsställelsen och självförtroendet bara de opererar den kroppsdel/kroppsdelar som de inte gillar. Men har man dålig självkänsla så behöver det inte hjälpa att operera sig, det kan istället innebära att man fortfarande känner det där tomrummet efter operationen så att de fortsätter att jaga vidare efter perfektion och opererar sig mer och mer utan att någonsin känna sig nöjda.
 
Sedan så tycker jag inte att man ska jaga nått sorts ideal hela tiden. Idealen förändras dessutom hela tiden, ibland är det inne med små bröst, ibland stora, ibland är det inne med små rumpor, sedan slår det över till stora rumpor, så ska man jaga efter att se ut som något skönhetsideal så kommer det liksom inte funka, man kan inte operera sig så fort modet ändras, det funkar liksom inte.
 
Men jag är ändå för att alla ska kunna ha möjligheten att operera sig ifall de vill.
Kanske är man född helt platt som tjej och faktiskt mår väldigt dåligt över detta, eller så kanske man har en knöl på näsan eller vad som helst som man faktiskt inte alls känner sig nöjd med, och då tycker jag att det är bra att möjligheten finns. Var själv inne och kollade på sidan http://www.plastikkirurggruppen.se/ och tittade på före/efter bilder och en liten ändring kan göra väldigt mycket på en människa, så jag tycker det är bra att möjligheten finns för de som verkligen känner att de vill och behöver det.
Men där tycker jag att gränsen går, enligt mej personligen. Finns så många som opererar sig hela tiden, så man inte ser ut som samma människa som man var från början, och då tycker jag att det går lite för långt. Tänk när man får barn och barnen inte liknar sin mamma/pappa alls på grund att de är så opererade att de inte ser ut som de är skapta från början? Då tycker jag att det går lite långt. Men det är min åsikt, ni kan ha andra tankar om detta såklart. Vad tycker ni om detta? Ska plastikkirurgi bara finnas för de som skadat sig på något sätt, eller ska möjligheten finnas för alla?
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln