Vatten-76webb

Till er som blivit upprörda över mina ord om fetman i Sverige.

Ibland så pratar jag mycket utan att tänka mej för, orden liksom flyger ut ur min mun för att jag har så mycket åsikter och tankar om många saker. Och när detta händer så kan det såklart hända att folk inte alls håller med det jag säger och tycker, eller att de inte förstår mig för att jag uttrycker mej lite konstigt så de kanske till och med känner sej kränkta utav mina ord. Det är aldrig meningen.
Jag har fått höra i omvägar nu att det är folk i min närhet som tagit illa upp av vad jag har sagt i min medverkan i SVTs program Mitt Sverige angående fetman i Sverige. Folk har fått helt fel uppfattning av vad jag har sagt där, till och med att de tror att jag känner något slags hat mot överviktiga och att jag inte gillar tjocka människor, och därför vill jag förtydliga mig lite om detta idag.
 
Jag har absolut inget emot överviktiga människor, har aldrig haft eller kommer aldrig att ha. Precis som jag sa i programmet så har jag svårt att förstå att fetma har blivit ett så stort problem i Sverige, och jag har svårt att förstå de som inte tänker på sin hälsa alls, aldrig rör på sig och bara äter skräpmat. Och detta för att det kan leda till stora hälsoproblem i framtiden. Diabetes, Cancer, hjärt och kärlsjukdomar för att nämna några. Risken att dö tidigare och inte orka leva livet fullt ut. Tänk bara tanken på att man får barn och man är så pass överviktig att man inte orkar att leka med sina barn ute på gården? Det är detta jag inte har förståelse att en människa kan utsätta sig för.
Jag menar heller inte att man ska gå på ständig diet och bara leva på ris och kyckling i hela livet, utan självklart ska man leva livet, äta gott och ha det bra, men också tänka på att vara snäll mot sin kropp, röra på sig och äta bra mat så man får i sej alla vitaminer och bra näring för kroppen. Självklart kan man äta skärpmat och godis också men gör då det med måtta. Man har bara en kropp som man ska ha hela livet, så självklart ska man behandla den väl så den orkar med alla år.
Så jag menar inget ont om överviktiga människor, jag har inte emot deras utseende eller något sådant, utan jag blir bara orolig då Sverige blir fetare och fetare och vill att folk får upp ögonen för detta problem och börjar tänka mer på framtiden, som sagt så har man bara en kropp och den ska hålla hela livet.
Sedan så vill jag såklart passa på att tacka för all positiv feedback från programmet också, det känns ändå som jag har fått mest positiva kommentarer om detta ämnet sedan dess. Flera som tagit tag i sin kost och träning, velat ha onlinecoaching av mig för att komma igång med ett hälsosammare liv, och flera som tackat mig för att jag vågat säga dessa saker offentligt då fetma är en känsligt ämne att ta upp i Sverige men som behöver göras nånting åt.
 
Sedan så vill jag även tillägga att känner ni er upprörda, kränkta eller har funderingar över hur jag tänker med vissa uttalanden jag gör, kom eller skriv då till mig så reder vi ut detta direkt. Jag är inte så farlig som jag kanske ser ut ;)
Har nämligen hört på omvägar att folk i min närhet tagit illa upp och då gått och snackat med alla andra om det utom just mej så då är det svårt för mej att förklara mig hur jag tänker och menar om jag inte får det till mig direkt.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln