Vatten-76webb

Kattförlossningen och glasögonorm

Den senaste tiden har verkligen gått i katternas tecken kan man säga, både gott och ont har hänt kan man väl minst sagt uttrycka det.
Vår honkatt Luna blev gravid bara efter några månader efter hon fick sin första kull, helt oplanerat. Jag visste inte ens att hon var på G att löpa innan vår hankatt satte på henne konstant i två dagar, kåta djur de där haha.

Hon blev gravid och stor som ett hus precis som förra gången och för ungefär en vecka sedan var det dags för henne att föda. Jag vaktade henne dag o natt för att hon vill gärna ha med mej när hon ska föda, går och jamar och skriker på mej om jag inte är med henne. Tillslut så födde hon ut en död outvecklad kattunge, jätteliten och utan hår så den måste ha stannat i växten på något sätt. Sedan tog hon en paus och var som vanligt, för att på kvällen föda ännu ett outvecklad dött foster.
Sedan var hon orolig hela natten efter det och började krysta på nytt igen nästa dag och fick tillslut ut en söt liten grå kattunge som var full av liv, en sån lättnad! MEN, sen tog det stopp, hon krystade och krystade i två timmar utan att det kom någon bebis, så jag ringde till Blå Stjärnan, ett djursjukhus i Göteborg och de bad oss åka in akut med Kattmamman och hennes nyfödda unge. 

Väl där såg de på röntgen att det fanns sex stycken ungar i henne, varav en låg med ryggen emot så att hon inte lyckades föda ut den pga av dess felläge. Så tillsut så blev det ett kejsarsnitt, som gick jättebra, och ut kom fem stycken omtöcknade men levande kattungar, en var död. Kan ni tänka er att från början så var det hela nio stycken kattungar i hennes mage?! Helt sjukt!
Vi fick sitta och massera kattungarna i över två timmar för att de skulle kvickna till och börja puppa på kattmamman och få i sej näring från henne. Det var väldigt kritiskt för två av dem som var riktigt slöa men tillslut så piggnade de små rackarna till! Nu mår alla jättebra, mamman är kry och sköter sina ungar så grymt bra och kattungarna puppar förfullt eller sover som de ska så allt fick ett lyckligt slut. Så ett tips till er som har en havande kattmamma hemma, försäkra henne och även om ni har fler katter, för det blir en aning dyrt om man inte har försäkrade djur och något sådant här händer ;) Och ring gärna en gång för mycket till vereinären om det är något som oroar er!

Bilder från sjukhuset och på de söta kattungarna <3Sedan så har man gått o blivit med glasögon, var på tiden kanske. Jag använder ju linser dygnet runt och ögonen kan bli rätt torra av det i tid och otid, så kände att det var dags att inskaffa ett par glasögon så att man kan vila ögonen med dem ibland. Men seriöst, är det så jäkla svårt att vänja sej vid glasögon!? Haha tycker det blir fel avstånd till grejer så jag har slagit mej flera gånger och är allmänt yr, men så kanske det ska vara i början, får ge det några kvällar så kanske jag är proffs på detta sen ;) Blir väl mycket styrka vid att vänja sej vid ocks kanske, är ju blind typ, -6.00 på varje öga och sedan brytningsfel på det, jippie liksom.
Tränngen går för övrigt riktigt jäkla bra nu, öser på som ett djur på gymmet, nu ska det byggas ben o röv, och framförallt styrka så att man kan lyfta respektabla vikter i knäböj, känns som jag böjjer kärringvikter hela tiden, vill ju upp i tresiffrigt nån gång hehe.

De går ju bättre och man för mer motivation när man skaffar nya gymkläder med kan jag intyga ;) Dessa av märket Dcore har jag beställt hem från MM Sports, skitsnygga! 

De är på sjukt bra rea där på dessa nu så passa på!

Länk till shortsen: http://www.mmsports.se/Traningsklader/Linne-Tank-top/Dam/Dcore-Athletic-Static-Shorts.html

Länk till toppen: http://www.mmsports.se/Traningsklader/Linne-Tank-top/Dam/Dcore-Athletic-Static-Bra.html
Sedan så har jag fått nya fina naglar idag! Duktiga Mia som varit i farten igen, mattsvart blandat med champagnefärgat glitter, love it!Nu blir det att fortsätta städa lite, skönt med en vilopaus framför datorn hehe. Ha det gött alla, hörs snart igen ;)
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln