Vatten-76webb

Svarar på frågor om Melanotan.

Jag får fortfarande in väldigt mycket frågor angående melanotan trots att det gått väldigt lång tid efter mina intervjuer i tv och media angående detta, och därför tänkte jag faktiskt att jag skulle ta och besvara alla era frågor så gott jag kan i detta blogginlägget då det blir svårt för mig att hinna besvara alla frågor en och en.
Detta inlägget är inte gjort på något sätt för att promota melanotan och få fler att använda detta, utan det är för att det är såpass många som använder detta idag men som inte vet hur de ska göra det på ett säkert och korrekt sätt, de är inte medvetna om hur det fungerar, vilka biverkningar man kan få etc, så jag hoppas att min fleråriga kunskap som användare av melanotan kan hjälpa er att bli lite mer upplysta om ämnet. Detta är alltså min egen erfarenheter och upplevelser av melanotan för att förtydliga.
 
Varför använder/har du använt melanotan?
Är det bara för att vara brun och snygg? Nej det är ju såklart inte hela sanningen. Självklart så trivs jag bättre när jag är brun. Jag tycker att jag ser fräschare och piggare ut med lite färg på kroppen.
Men sedan så använder jag det ur rent hälsoperspektiv, tro det eller ej. Jag brände mig lätt av solen innan, blev väldigt röd och flagnade väldigt när jag var utomlands, och som ni vet så ökar det risken för hudcancer att bränna sig, så därför är melanotan ett jättebra alternativ för mig eftersom jag inte bränner mig när jag använder det, det skyddar mig mot solens starka strålar. Dessutom så slipper jag sola solarium så ofta eftersom jag håller mig brun hela tiden utan att behöva utsätta mig för solarium.
Anledningen till att det började tillverkas från början i Australien, för att de med väldigt ljus hy inte skulle bränna sig och få hudcancer.
 
 
Vart köper du ditt melanotan?
Jag köper mitt på Barbietan.com. De har alltid bra melanotan och det känns säkert och tryggt att beställa därifrån då de alltid testar melanotanet i Sverige innan de säljer det. I ett samarbete med Barbietan så kan jag även dela med mig av en rabattkod på 10% till er övriga användare, ange bara koden ”sandra.r” för att ta del av rabatten på hemsidan.
 
Finns det några biverkningar?
Den biverkningen som de flesta användarna känner igen sig i är just illamåendet som kommer ganska omgående efter man tagit en dos. Det kan även hetta en del om kinderna direkt efter. Därför så har jag har alltid tagit mitt melanotan precis innan jag ska sova så jag slipper illamåendet så gott jag kan. Något som jag själv upplever är att jag blir varmare och får lättare att svettas när jag nyligen tagit melanotan också.
En av biverkningarna som jag har fått vid vissa uppladdningsperioder är blåaktiga läppar och att jag blir lite mörk under ögonen. Det sker ifall man tar en för hög dos, så upplever man att man börjar få dessa biverkningar så är det bara att ta en paus från det någon dag och börja ta en mindre dos istället efter detta. Det mörka under ögonen och det blåaktiga på läpparna försvinner ganska omgående när man tar mindre dos.
Sedan kan man få mörkare pigmentfläckar och även flera än vad man hade innan. De man redan har som är bruna, blir svarta. Jag har inte upplevt att jag har fått så mycket fler än vad jag redan har haft, men de jag har har blivit svarta eller väldigt mörka när jag använt melanotan. Men saken är den att det tänker man inte alls på när man blivit brun, då smälter det in med den bruna huden så man tänker inte på det.
De första dagarna när man börjar med uppladdningen av melanotan så kan man känna sig lite grådaskig i huden innan det övergår till en brun solbränna.
Något som kan ändras på vissa personer är färg på hårväxten (!). har man skägg som kille kan det ändras lite i färg åt det mörkare hållet, sedan kan bröstvårtor och könen bli en aning mörkare än innan.
 
Hur doserar man?
Melanotan tas ju med insulinsprutor i fettet på magen och det kan man vara lite rädd för i början. Det känns obehagligt att man ska köra in en spruta i magen liksom! Men nålen är så liten och man känner knappt alls att man ens har stuckit sej så det är ingen fara. Man ska alltid vara noga med att hålla allt rent, sprita händerna och området på magen och vara noga med sprutorna så att de inte kommer emot något annat när man håller på. Byt gärna plats varje gång du sticker dig så det inte blir på samma område varje gång.
Melanotan finns även som nässpray, men jag kan inte uttala mej något om dess effekt eftersom jag aldrig har testat det.
Jag har gjort så att jag doserat som det är rekommenderat på http://barbietan.com/ hemsida, alltså 0,25 mg varje dag i cirka 2-3 veckor första gången när man har sin uppladdningsfas. Jag kör alltså till högst femte strecket på sprutan, 5 enheter på sprutan. För mig känns det lagom men jag vet flera som tar dubbla dosen men det beror mycket på hur stor man är och vad man tål. Därefter så tar man cirka en-två gånger i veckan för att underhålla brännan. Hur man blandar kan ni se i min väldigt gamla instruktionsvideo där jag visar hur man blandar och tar melanotan: https://www.youtube.com/watch?v=85mDe0DQ0iQ
 
 
Ska man sola när man tar melanotan?
Till det med solning, jag rekommenderar att sola en-två gånger under uppladdningsfasen för att ”kicka igång” melanotanet mer, och sen sola nån gång ibland efter uppladdningsfasen också. Men inte för ofta och för länge, det behövs inte när man ar melanotan och det är solandet man vill undvika så mycket man kan.
När man slutat ta melanotan så försvinner brunheten gradvis under tre månader ungefär.
Är det farligt?
Läkemedelsverket varnar ofta om melanotan eftersom det inte finns någon längre forskning på detta och vet inte vad som kan hända vid ett långvarigt bruk. Det är lagligt att använda, men jag vill ändå säga att ni som använder det får använda det på egen risk eftersom man helt enkelt inte har mer forskning om preparatet. Det har talats om att pigmentfläckar kan börja växa när man använder melanotan, men det kan pigmentfläckar även göra utan att man tar melanotan så det är något ni ska ha koll på oavsett om ni använder det eller inte.
Sedan så finns det alltid risker med att använda sprutor så där är ska man hålla det rent och snyggt när man använder sig av det.
Jag rekommenderar er att läsa på mer om detta i olika forum och artiklar för att få en bättre uppfattning om melanotan. Men var källkritisk, många tidningar vill svartmåla det utan några egentliga fakta.
 
 
Gammal bild, men ändå! Innan och efter melanotan.
 Har ni några fler frågor som ni vill att jag lägget till i inlägget? Kommentera nedan så ska jag besvara dem så gott jag kan utefter mina egna erfarenheter.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln