Vatten-76webb

Så sparar man pengar!

Jag är en sån som aldrig kollar på tv, det är enbart Netflix, Viaplay och HBO Nordic som gäller för mig när man ska chilla framför en bra tv eller serie. Det är dock ett program som jag gillar att kolla på ibland på femman, och det är Lyxfällan. På nått sjukt sätt så är det underhållande att se hur folk sitter i skiten på grund av obefintlig koll på ekonomin, tar massor av lån med svinhöga räntor och shoppar och äter som om det inte fanns en morgondag.
Jag har själv varit sjukt oinsatt i min ekonomi när jag var yngre, tyckte att delbetalningar var ett fantastiskt ord och köpte allt jag ville ha, fast delade alltid upp betalningarna vilket ledde till att jag hade massor av räkningar varje månad och betalade så sjukt mycket mer för det jag köpte i och med räntorna, galet egentligen nu i efterhand att man inte var mer insatt i hur det fungerade och hur sjukt mycket dyrare det kan bli att dela upp betalningar på det viset. Därför tänkte jag i det här inlägget ta upp ämnet ekonomi tillsammans med meddelandelån.

Nu kan jag stolt säga att jag har inga såna lån eller delbetalningar längre och sätter undan en summa på sparande varje måndad dessutom, känns så jäkla gött!
Sen så skulle jag kunna spara in och vara ännu mer ekonomisk om jag kunde sluta lägga massa pengar på exempelvis galna mängder Cola Zero men det är en annan femma ;) En sak i taget haha!

Ni som ändå vill låna till någonting, kolla upp bolaget ordentligt, exakt hur mycket ni ska betala i ränta och sätt er in i om hur det fungerar än att bara leta upp fösta bästa utan att veta vad ni ger er in på. Till exempel denna sidan https://meddelandelan.se/, där ser ni tydligt vilken avbetalning som gäller, vilken ränta det blir och allting är tydligt så man förstår vad man går med på och inte.

Summan av det hela är att jag lovar er att ni kommer att tjäna på att verkligen sätta er i i eran ekonomi, sätt upp ett sparande och dra ner på onödiga utgifter i vardagen. Att ekonomin inte fungerar är en otrolig stress som tär på en ordentligt i längden, så gör er själva en tjänst och kolla över er ekonomi, och räkna på hur det skulle kunna bli bättre, det kommer bara att gynna er i framtiden.

Och vet ni vad något av det bästa jag har köpt under min livstid är?
Det ser ni nedan ;)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln