Vatten-76webb

Tatueringar: Innan, efter och annan roliga kuriosa Detta är ett blogginlägg

I Skandinavien blir det allt vanligare att var och varannan person har minst en tatuering. Dessa kan vara små, personliga motiv som inte syns om inte bäraren visar upp dem. Eller så kan det vara stora helkroppstatueringar. Oavsett stil och mängd så är de inte osynliga i de nordiska länderna. 


Däremot finns det fortfarande en viss tabu kring tatueringar och man bör vara medveten om att det inte är överallt i världen som de ses lätt på. Japan, som trots sin långa historia av tatueringar, har t.ex. en väldigt hård syn på tatueringar och tatuerade personer.  
 


Men överlag har tatueringar blivit mer accepterade och anledningarna till varför man tatuerar sig är i dag många. Tidigare trodde man att tatueringarna hade religiösa, kulturella eller rent av medicinska betydelser, men i dag kan man tatuera in allt från minnen till figurer och texter – just för att de är en del av vem man är. 

Roliga fakta & att tänka på innan man tatuera sig

Det finns mängder av roliga anekdoter på nätet om tatueringar, och man behöver inte leta länge för att hitta allt ifrån knasiga lagar till märkliga motiv. Internet är även en bra plats att hitta inspiration på och man kan enkelt hitta motiv som tatueraren sedan kan skapa något nytt och personligt av. 
Det första man ska tänka på när man funderar på att göra en tatuering är vilket motiv man vill ha, och vart det ska sitta. Tänk på att tatueringen kommer att sitta på huden permanent, så se till att vara säker på att du verkligen vill ha den. Efter det är det dags att hitta en studio och en artist som man trivs bra med. Personkemin är minst lika viktig som att artisten är duktig på sitt yrke, och det är många tatuerar som uppskattar att man går in till dem och diskuterar motivet innan man bokar en behandling – så att båda parter är med på vad som ska göras. 

Att tänka på vid behandlingen

När det är dags att tatuera sig är det viktigt att man inte är sjuk, det vill säga att man har feber, att man inte är påverkad av alkohol eller smärtstillande (dessa gör mer åverkan än nytta) eller att man inte är gravid eller nyopererad. Tatueraren är den som bestämmer huruvida du är kry nog för behandlingen. Se även till att du har ätit innan så att blodsockret håller sig i schack. Om du vet med dig att det kommer att bli en längre sittning rekommenderas det att man har med sig något att ”snacksa” på under tiden. Att tänka på efteråt 

När tatueringen är klar är det viktigt man följer tatuerarens skötselråd. Precis som med ett sår ska man vara försiktig när man tvättar det, och låta det andas så mycket som möjligt. När det börjar att klia, vilket är ett tecken på att det läker, ska man även låta bli att ”pilla” på tatueringen. Ju mer man låter den läka i fred, desto snabbare går läkeprocessen. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln