Vatten-76webb

Om min nya köttdiet

Som ni kanske har sett på min Instagram och Snapchat så har jag gett mig in på en nya och spänannde diet sedan i måndags, nämligen Carnivore som den kallas.


Jag har varit så sjukt dåligt på att testa nya saker när det gäller kost så nu fick jag verkligen motivationen att testa detta så fort jag började läsa om innehållet i denna spännande diet. Hela min kost består nämligen enbart av kött, ägg och smör!
Och även fick och skaldjur fast jag inte hunnit få in det i kosten ännu.

Inga växtdelar eller kolhydrater med andra ord. Själva upplägget går ut på att äta allt som har ögon egentligen, kan låta brutalt men vill verkligen experimentera, och utvärdera hur jag mår på denna kosten. Kanske går jag över till LCHF direkt efter, eller vegankost? Vi får se!Detta består Carnivores kost av:

Rött kött:     Nötkött, fläsk, lamm, vilt, fåglar
Vit kött:       Kyckling, kalkon, fisk, skaldjur
Organ:          Kött Lever, njurar, tunga, benmärg, hjärta, hjärna
Ägg:             Kyckling ägg, gås ägg, anka ägg

Mejeri:         Grädde, ost, smör (Detta är olika beroende på vart man läser, vissa håller sig enbart till smör vilket jag gör just nu då jag helst vill testa hur jag mår av att vara utan mejeriprodukter)Hur mycket äter jag?

Inget räknande av kalorier utan man äter tills man är mätt, och man äter när man är hungrig.Vad dricker jag?

De som är riktigt hardcore dricker enbart vatten när de kör Carnivore, vilket jag inte gör. Jag behöver min Pepsi Max hehe. Men många dricker sockerfritt, zero och lightdrycker till detta.

Öl är ju bara att glömma som ni förstår eftersom det är som att dricka bröd. Så här kommer jag att få sluta dricka öl, cider och vin, och enbart köra på whisky och ren sprit som inte innehåller några kolhydrater. Man kan alltid göra en grogg på sprit och Zero drycker till exempel. Har inte planerat att dricka massor under denna dieten för att klargöra, men Sweden Rock väntar ju runt hörnet och där kan det väl bli en whisky eller två ;)
Hur mår jag hittills?

Jag startade denna dieten i måndags så jag är inne på min fjärde dag nu. Från första dagen upplevde jag mig mycket piggare, alltså påtaligt piggare. Jag brukar ofta bli jättetrött mitt på dagarna, speciellt efter jag ätit och kan sova middag lite då och då, men det var inte ens aktuellt nu. Jag älskar ju att äta kött så för mej har detta vart paradiset hittills. Inget som helst sockersug eller sug efter något annat alls, jag går in för detta stenhårt.

Jag kissade mer och var uppe och kissade de tre första nätterna. Upplevde även att jag var svinpigg mitt i natten så hade svårt att somna om, vilket jag aldrig har problem med annars. Kände pulsen slog hårdare med och det kröp i benen, men kan tänka mig att är på grund av omställningen från kolhydrater till enbart protein och fett, nästan som en slags avtändning.

Nu på fjärde dagen har jag varit lite segare, hade huvudvärk när jag vaknade imorse och gissar på att det berodde på att jag druckit för lite. Det är viktigt att dricka mycket under denna dieten. 

Jag har inte testat på att träna ännu på denna kosten, har en tatuering som håller på att läka så har inte vågat dra till gymmet än, men planerar att träna imorgon så får vi se hur det känns med styrkan och piggheten på gymmet.Hur har kosten sett ut dessa dagarna?

Ägg och bacon till frukost, sedan någon form av kött eller grillad kyckling till lunch och middag, tillsammans med mycket smör som jag saltar och kryddar lite. Är jag mer hungrig äter jag mer ägg på kvällen.Hur ser vikten ut?

Tappade 1,8 kilo på de två första dagarna, har inte vägt mig något sen dess då jag inte har en våg tillgänglig just nu. Såklart är det vätska jag tappat men ändå.
Effekter av dieten?

Man har läst om personer som blivit av med kroniska sjukdomar av denna dieten, även blivit av med pollenallergier, kattallergier. Jag tror mycket av detta beror på att de äter just enbart kött, så att ifall de är intoleranta mot någon sorts kost de ätit innan så kommer de bli av med dessa problem de medför. Så detta fungerar säkerligen bra som en uteslutningsdiet för att ta reda på vad man inte tål
Jag är absolut inte en expert inom detta, har läst runt en del på nätet om detta innan jag bestämde mig för att testa 1 månad o se vad som händer. Sök på Carnivore på nätet så kommer ni att hitta en del artiklar och folk berätterlser om deras erfarenheter om detta.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln