Vatten-76webb

Recept på min Meatza

Jag lade ut bilder i sociala medier på mitt första försök till att göra en så kallad "Meatza" idag, och blev överöst med meddelanden från folk som vill veta receptet så tänkte att jag skriver ned det här. En "Meatza" är alltså som en pizza, fast på kött istället, därav namnet Meatza.

Såhär såg processen ut, receptet hittar ni nedanför bilderna:

Kan säga att den blev långt över förväntan, SVINGÖTT blev det! Påminner en del om vanlig pizza, men bättre enligt mej som är köttälskare, jag kommer börja göra den ofta. Den blir mycket mat, så är man en familj eller vill ha matlådor för flera dagar så är denna satsen perfekt.

Ingredienser:

Själva botten på Meatzan:
1500g köttfärs
3 ägg
Cirka 3 nävar riven ost
3 teskedar salt
1 tesked svartpeppar

Topping:
1 paket krossade tomater
Riven ost
1 stor tomat
1 stor lök
Getost
Lite salt och pepparHur gjorde jag?
Jag använde cirka 1500 g köttfärs (jag använde nötfärs från gräsbetande kor, blandat med vilsvinsfärs för att det var det jag hade hemma) och blandade detta med 3 ägg och några nävar riven ost för att färsen ska binda sig mer och bli fastare, och 3 teskedar salt och en tesked svartpeppar.
Sedan jobbade jag ihop allt och smetade ut det på en plåt, stoppade in den i ugnen på 150 grader i 20 minuter.
När jag tog ut den så fick jag hälla av allt överflödigt fett som blev i plåten, och sög upp ytterligare fett och vätska på köttfärsbottnen med hushållspapper för att få köttfärsen så torr som möjligt.
Därefter började jag med min topping. Jag körde på krossade tomater, ett lager riven ost, salami, lök, tomater, getost, o lite kryddor. Här kan man bara blanda o lägga på det man brukar ha på sin favoritpizza helt enkelt.
Sen in i ugnen igen tills osten har smält, sen är det klart att äta.


Skicka gärna era resultat till mej, jag är nyfikna på vad ni tycker! :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Denise » Hår och naglar :  ”Gammalt inlägg, men väldigt fina naglar! Kram❤”

  • hej » Därför slutade jag på Scandalbeauties..:  ”Fyfan vad ful du är Sandra haha kan inte va lätt o tävla mot några tjejer som se..”

  • Maja » Bubbelpool :):  ”Det är fult att svära!”

  • Joacim Widén » Min erfarenhet av melanotan:  ”Jocke är en av de mest spännande att få en bättre upplevelse på denna webbplats ..”

  • Nicklas Andersson » Träning!:  ”Hej jag heter Niklas Andersson från Vargön jag vill börja träna men jag vill nog..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln